Palickas sons tröjkupp till idolen Landin

Uppdaterad
Publicerad

Han fick ett extrapris efter matchen.

Då passade Andreas Palickas son Aston på att dela ut en specialdesignad tröja till sin stora idol, Niklas Landin.

– Härliga scener, säger SVT:s kommentator Chris Härenstam.

Aston Palicka, son till svenska guldhjälten Andreas, sade efter EM-vinsten att hans pappa är världens näst bästa målvakt, efter Danmarks Niklas Landin. Danska stjärnan skickade då en signerad matchtröja till Aston.

Nu fick de träffas. För efter Sveriges förlust, 23–31, mot Danmark i välfyllda Malmö Arena fick Niklas Landin ett specialpris. Aston delade då ut det, och gav en svensk målvaktslandslagströja med Palickas namn på ryggen.

– Landin vinkar till (Andreas) Palicka som drar i alla fall en aning på smilbanden. Det var ju inte en av hans bästa landskamper, men det är ju härliga scener som utspelar sig här i Malmö, säger SVT:s kommentator Chris Härenstam.

Landskampen var den första på hemmaplan sedan EM-guldet i januari, den slutade alltså med svensk förlust. Innan dess hade Sverige åtta raka segrar.

ARKIV: Aston Palickas pik till pappa Andreas (1 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.