Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Carin Strömberg. Foto: Bildbyrån

Carin Strömberg tillbaka – och hoppas på EM: ”Försökt ta det som motivation”

Uppdaterad
Publicerad

Carin Strömberg är tillbaka i landslaget efter petningen senast.

Nu hoppas den tidigare lagkaptenen ta en plats i EM-truppen.

– Jag har försökt att bara kämpa på och tagit att jag inte var med förra gången till motivation, säger Strömberg till SVT Sport.

I kväll spelar Sverige det första av två EM-genrep mot Tjeckien. Därefter ska truppen, som just nu är samlad i Karlskrona, bantas ner och gå från 21 spelare till en 18 spelare stor EM-trupp.

– Det är klart att det är en vecka som är lite tuff på det sättet. Samtidigt så är det ju ”name of the game” för oss och det brukar det vara. Så det är bara att göra sitt bästa som vanligt, säger Carin Strömberg.

”Jättekul att vara tillbaka”

Strömberg, som gjort nio mästerskap för Sverige och var lagkapten under OS och VM 2021, var petad när landslaget samlades förra gången. Men nu är mittnian tillbaka i laget.

– Jag har försökt att bara kämpa på och tagit att jag inte var med förra gången till motivation och köra på sedan dess. Det är ju inte så länge sedan, men det är jättekul att vara tillbaka.

Vad hoppas du få visa under matcherna mot Tjeckien?

– Jag försöker bara komma med det jag alltid gör, mycket fight på planen. Jag är duktig i det taktiska spelet och har varit med länge och har rutin, det hoppas jag få visa nu också.

”Tycker det ser bra ut”

EM inleds den 4 november och för Sveriges del väntar Serbien, Slovenien och Danmark i gruppspelet.

Vad tror du om dina EM-chanser?

– Jag tycker att de ser bra ut, och sedan får vi se vad Tomas och Jojo (assisterande förbundskapten Johanna Wiberg reds. anm) säger.

Sverige möter Tjeckien i kväll och på söndag, och båda matcherna sänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.