Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se några av incidenterna med Christoffer Brännberger. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Christoffer Brännberger gör comeback: ”Ett för bra erbjudande”

Uppdaterad
Publicerad

Han var känd för sin tuffa, och ibland också fula, spelstil. Nu gör Christoffer Brännberger comeback i portugisiska Porto.

– Det var ett för bra erbjudande helt enkelt, säger han till Sportbladet.

Redan i januari kom Göteborgs-Posten med uppgifter om att Christoffer Brännberger var klar för Porto. Nu har Sportbladet pratat med Brännberger som bekräftar att han anslutit till den portugisiska Champions League-klubben.

– Porto som stad och klubb, det var ett för bra erbjudande helt enkelt. Det blir som en lång semester, men ett jäkla hårt arbete vid sidan av, säger Brännberger.

Det var i oktober förra året som den 33-årige linjespelaren, då i Önnered, avslutade sin handbollskarriär. Detta efter att han dragit på sig sin fjärde utvisning på ett år.

– Han kommer inte spela några fler handbollsmatcher med Önnered, även efter avstängningen, sa Önnereds elitansvarige Christoffer Persson till SVT Sport då.

Brännberger lämnade dock inte handbollen helt. Han tog en ledarroll i Önnered innan han lånades ut till Kroppskultur i division 1.

Brännberger har skapat stora rubriker för sin spelstil och han säger själv att Porto sökte just ”någon tuff jävel till linjespelare”.

– Jag hade en förhoppning att jag skulle kunna komma hit som ett vitt A4-ark. Efter jag bott här i en vecka släppte portugisisk media en film på en av mina avstängningar, det förändrar nog saker och ting, säger han.

Den 10 februari spelar Porto hemma mot Águas Santas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.