Danmark föll i VM-semin. Foto: TT Nyhetsbyrån

Danmark missar VM-final i handboll efter rysare

Uppdaterad
Publicerad

Danmark missar finalen i handbolls-VM i Spanien.

Detta efter att ha förlorat semifinalen mot det regerande OS-mästarlaget Frankrike – med ett mål (23–22).

– Jag kan inte vara stolt just nu, säger den danska storstjärnan Line Haugsted efter matchen.

På damsidan var Danmark en stornation inom handbollen mellan 1996 och 2004 då landet bland annat blev olympiska mästare tre gånger på raken. Nu är det dock 17 år sedan damlandslaget senast fick en mästartitel.

I semifinalen mot Frankrike såg det länge ut som att danskorna skulle få chansen att göra upp om VM-titeln på söndag, men så blev det inte.

Efter en match som luktat dansk seger i inledningen lyckades Frankrike komma ikapp och matchen avgjordes först i den sista minuten, när den franska målvakten Cleopatre Darleux stoppade det danska kantskottet som kunde ha inneburit 23–23 och förlängning.

– Jag hade verkligen känslan av att vi skulle vara i final. Vi har spelat en fantastisk turnering och förtjänade det. Jag kan inte vara stolt just nu, säger Line Haugsted efter matchen.

Frankrike, som slog ut Sverige i kvartsfinalen i onsdags, är alltså vidare till finalen på söndag.

Där väntar antingen Norge eller Spanien, som gör upp om den andra finalplatsen i kvällens andra semifinal som startar 20.30. Förloraren möter Danmark i bronsmatchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.