Martin Dolk vill ta Hammarby till SM-final

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Martin Dolk vill ta Hammarby till SM-final Foto: Bildbyrån

Martin Dolk om semifinalen med Hammarby: ”Vore det största i min karriär”

Uppdaterad
Publicerad

Skadorna tvingade honom att börja om.

Men nu är Martin Dolk en nyckelspelare för Hammarby som tagit sig till SM-semifinal.

– En final skulle vara det största i min karriär, säger han till SVT Sport.

För drygt 15 år sedan tog Martin Dolk två SM-guld med Hammarby, dock som junior med ytterst begränsad speltid. Men liten blev stor: han blev landslagsman och skyttekung, och drog vidare till proffsliv i Danmark. Sedan kom motgångarna: skadorna tvingade honom till omstart i Hammarby, där han drabbades av benbrott och en stressfraktur som höll honom borta från planen i flera år.

– Jag trodde att det var över massor av gånger, men jag har hela tiden bitit i det sura äpplet och kommit tillbaka, av kärlek till sporten, säger Martin Dolk.

Hur stort skulle det vara för dig att nå SM-final med Hammarby?

– SM-gulden tog jag när jag var ung och knappt spelade, så en final nu skulle vara det största i min karriär. Hammarby är min familj.

Om motgångar bygger karaktär går Martin Dolk och Hammarby möjligen hand i hand. Tillsammans har de varit nere och vänt i Allsvenskan, men kommit tillbaka med en positiv trend: SM-kvart i fjol, och nu semifinal mot Kristianstad.

– Med min rutin ska jag finnas där i de avgörande situationerna, och nu har jag en stor revanschlust, säger Martin Dolk till SVT Sport.

Se ett utdrag ur inslaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.