Glenn Solberg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Glenn Solberg lämnade jobbet som förbundskapten för Sveriges herrlandslag i handboll. Foto: Johanna Säll / BILDBYRÅN

Efter avhoppet – får nytt toppjobb i Norge

Uppdaterad
Publicerad

Glenn Solberg har hittat en ny arbetsgivare. Från årsskiftet börjar han jobba hos Olympiatoppen, Norges motsvarighet till SOK.

Så sent som för en månad sedan lämnade Glenn Solberg i förtid jobbet som förbundskapten för Sveriges handbollsherrar.

Nu blir han en av runt tio OLT-coacher hos Olympiatoppen, en roll som ungefär motsvarar det som Sveriges olympiska kommitté kallar sportchef.

"Jag har haft dialog med några klubbar i Europa, men när jag fick den här möjligheten hos Olympiatoppen kändes det rätt och väldigt spännande", säger norrmannen i ett uttalande.

52-årige Solberg gjorde som spelare 122 landskamper med Norge. Under sina år som svensk förbundskapten tog Blågult tre medaljer: VM-silver 2021, EM-guld 2022 och EM-brons 2024.

Han anställs samtidigt som Solveig Gulbrandsen, som har spelat 183 landskamper och var med och vann OS-guld i fotboll i Sydney 2000.

"De representerar på olika sätt kompetens, med erfarenhet från lagidrotter, som vi vill stärka. I rollen som OLT-coach kommer de vara Olympiatoppens ansvariga i samspelet med utvalda landslag", säger Hanne Staff, ledare för prestation och utveckling hos Olympiatoppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.