Foto: Bildbyrån

Ekdahl Du Rietz: ”Det här mästerskapet kan vi kasta i papperskorgen”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inte det hemma-EM som Sverige hade hoppats på. Efter tiomålsförlusten mot Portugal var semifinal svårnådd och efter Norgematchen var Sverige ute ur mästerskapet.

– Det här mästerskapet kan vi kasta i papperskorgen, säger Kim Ekdahl du Rietz till SVT Sport efter matchen mot Island.

Trots ett EM med många besvikelser fick Sverige avsluta med en sjumålsseger mot Island.

Kim Ekdahl du Rietz får summera mästerskapet när han träffar SVT Sports reporter i katakomberna efter matchen.

Handbolls-EM

– Det blev väl lite annorlunda än vad man hade hoppats och tänkt. Matchen mot Portugal var väl egentligen avgjord efter en halvlek och sen var ju chanserna till semi i princip borta. Det var väl inte det vi hade hoppats och tänkt innan den här turneringen, säger Ekdahl du Rietz till SVT Sport.

Sverige får ny förbundskapten

Mästerskapet var förbundskapten Kristjan Andressons sista vid det svenska rodret nu kommer i stället norrmannen Glenn Solberg ta över rollen.

Många spelare visade tacksamhet mot Andressons men förbundskaptenen själv tog avskedet med lugn.

– Jag är jätteglad för segern. Vi får se hur det känns längre fram men just nu är det som alltid efter ett mästerskap, det är en liten tomhet att vi inte ska till Stockholm. Men det känns också skönt att inte behöva fokusera på klipp eller motståndare i morgon, säger avgående förbundskapten Kristjan Andresson till SVT Sport.

Snart väntar OS-kval

Här närmast, om drygt tre månader, väntar OS-kval för det svenska landslaget.

– Det ska bli kul med en nystart. Det här mästerskapet kan vi kasta i papperskorgen och om tre månader är det OS-kvalet och det ska bli väldigt kul, säger Ekdahl du Rietz.

Den storvuxne niometersspelaren bekräftar även efter viss spekulation att han kommer finnas på plats när landslaget samlas inför OS-kvalet.

KLIPP: Se höjdpunkter från Sverige-Island här:

MATCHFAKTA

Island-Sverige 25-32 (11–18)

Island: Kári Kristján Kristjánsson 5, Bjarki Már Elisson 5, Gudjón Valur Sigurdsson 4, Alexander Petersson 3, Sigvaldi Gudjonsson 2, Haukur Thrastarson 2, Olafur Gudmundsson, Viggó Kristjánsson, Sveinn Johannsson, Janus Dadi Smárason.

Sverige: Andreas Nilsson 7, Jerry Tollbring 5, Linus Arnesson 5, Jim Gottfridsson 4, Lukas Nilsson 4, Kim Ekdahl Du Rietz 2, Max Darj, Daniel Pettersson, Simon Jeppsson, Fredric Pettersson, Valter Chrintz.

Publik: 7 153.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet