Felix Claar och Ludvig Hallbäck

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar förbundskapten Apelgren om valet att ta ut Ludvig Hallbäck. Foto: Bildbyrån

Felix Claar missar VM – Ludvig Hallbäck får chansen i Apelgrens premiärtrupp

Publicerad

Michael Apelgren har tagit ut sin första trupp som ny förbundskapten. En trupp med en gammal stomme och med få överraskningar. Mittnian Ludvig Hallbäck gör debut och spelar om en VM-plats i Felix Claars skadefrånvaro.

– Vi räknar med att han inte är med på VM, vi arbetar utifrån det scenariot, säger Apelgren om Claar.

Många nya förbundskaptener oavsett idrott brukar försöka sätta sin prägel genom att byta ut en hel del namn i landslaget. Så icke för Apelgren som hade med i princip hela OS-truppen med tre undantag.

– Sätta sin prägel, ja... För mig är det att vi ska vinna matcher så jag ser ingen anledning att vara helt cowboy bara för att, säger Apelgren till SVT Sport.

Fabian Norsten får chansen som tredjemålvakt, Isak Persson som högersexa där Daniel Pettersson är skadad. Och på mittnio-positionen går alltså Ludvig Hallbäck in som debutant när Felix Claar är skadad.

Apelgren utesluter Claars chanser att ta sig tillbaka till VM i januari vilket öppnar upp för andra spelare att ta en plats som mittnia. Landskamperna mot Danmark och Frankrike i november är alltså en ypperlig chans att spela till sig en VM-plats.

– Det är klart att det finns en massa spelare som är där och knackar på dörren och vi måste vara öppna för det.

En av dem är alltså Ludvig Hallbäck, 23 år, som spelar i tyska Frisch auf Göppingen.

– Det är en spelare som varit extremt talangfull redan som ung, som 13-åring. Han har gjort mycket bra redan men har inte fått komma in i värmen i landslaget än. Det finns en stor potential som det ska bli spännande att se om vi kan få ut, säger Apelgren om Hallbäck.

Apelgren berättar att Hallbäcks styrkor är man mot man och anfallsspelet med ett bra skott.

– Får han även till den där play maker-touchen kan han bli en kille som har allt. Jag gillar speciellt hans sätt att göra mål, det är något med spelare som har tendens att få in bollen helt enkelt, säger Apelgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.