Andreas Nilsson är en av stjärnorna som saknas i truppen till handbolls-VM. Foto: Bildbyrån

Flera stjärnor saknas i truppen till handbolls-VM

Uppdaterad
Publicerad

I dag presenterade förbundskapten Glenn Solberg truppen till EM-kvalmatcherna mot Montenegro och VM i Egypten.

Flera av de stora stjärnorna saknas – bland andra Andreas Nilsson som är reserv.

– Det är hans familjesituation och att han har ett tajt program som gör att han inte är med, säger Glenn Solberg till SVT Sport

Det saknas många kända namn i truppen till handbolls-VM, som avgörs 13-31 januari i Egypten. Samma trupp ska dessutom kvala till EM och samlas den 2 januari för två landskamper mot Montenegro innan avfärden till VM.

En av spelarna som överraskande nog inte finns  med i 18-mannatruppen är Andreas Nilsson. Anmärkningsvärt är att Nilsson finns med som reserv. Veszprem-proffset är tillgänglig för VM – men inte för EM-kvalet och lämnas därför hemma under mästerskapet.

– Han kunde inte vara tillgänglig den 2 januari. Det vi önskade var att alla skulle komma till samlingen den 2 januari, säger Glenn Solberg som hellre pratar om spelarna som han tagit ut.

– Jag är supernöjd med de 18 spelarna som jag har plockat ut. Man vet inte hur truppen hade sett ut om alla var tillgängliga, men jag är nöjd med de 18 som kommer på samlingen.

Ekberg borta av familjeskäl

I mittsexuppsättningen saknas också Jesper Nielsen som har varit skadad och inte redo för spel än. Inte heller Nicklas Ekberg fanns med i truppen – också han har tackat nej på grund av familjeskäl.

– Det är en väldigt spännande trupp, en fin blandning av unga och erfarna spelare, säger förbundskapten Glenn Solberg.

Appelgren borta med skada

I går kom nyheten att Simon Jeppsson VM på grund av en korsbandsskada. Både Niclas Ekberg och Lukas Nilsson har tackat nej sedan tidigare på grund av covid-19-pandemin.

Sedan tidigare är också målvakten Mikael Appelgren borta från VM på grund av långtidsskada.

Sverige EM-kvalar mot Montenegro borta 6 januari. Returen spelas i Eskilstuna tre dagar senare och sedan väntar Tjeckien i VM-premiären den 14:e.

Truppen till VM:

Målvakter: Andreas Palicka, Mikael Aggefors, Peter Johannesson.

V6: Hampus Wanne, Lucas Pellas.

M6: Max Darj, Fredric Pettersson, Anton Lindskog.

H6: Daniel Pettersson, Valter Chrintz.

V9: Alfred Jönsson, Jonathan Carlsbogård.

M9: Jim Gottfridsson, Felix Claar, Jonathan Edvardsson.

H9: Albin Lagergren, Linus Persson, Lukas Sandell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.