Lugis Tyra Axnér och Emma Navne. Foto: Bildbyrån

Lugi tog säsongens första seger

Uppdaterad
Publicerad

Efter en tunga säsongsstart kom äntligen vändningen.

Lugi tog första segern när man slog Kristianstad med 24-20.

Lugi, som slutade fyra i SHE förra säsongen, förlorade de två inledande matcherna mot Höör och Skara men i kväll bröt man den dystra trenden.

Hemmalaget gick upp till 7-3 efter två raka mål av Emma Navne en dryg kvart in i matchen. Därefter höll Lugi ett försprång på ett par bollar hela den första halvleken.

När Hanna Popaja skickade ett perfekt utkast till Beatrice Nilsson bäddade det för hemmaledning 12-7. Trots att Nilsson var tufft uppvaktad av en Kristianstadspelare lyckades hon både fånga bollen och sätta dit den.

Popaja hade nästan 50 i räddningsprocent i den första halvleken och landade till slut 41 när matchen summerades.

Nykomlingen står på noll poäng

I halvtid stod det 12-8 till Lugi. Nykomlingen Kristianstad brände bland annat tre straffar och hade också fem ramträffar.

Kristianstad hade egentligen bara kontakt en gång under den andra halvleken men Emilia Anderssons 10-12-reducering blev snabbt Lugi-ledning med 14-10 efter två raka mål av Tyra Axnér.

Just Axnér blev matchens främsta målskytt med åtta fullträffar.

När Olivia Löfqvist satte 22-18 från linjen med drygt fyra minuter kvar kändes matchen avgjord. Det blev till slut 24-20 till Lugi som tog säsongens första seger.

Kristianstad står fortsatt på noll poäng efter tre spelade matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.