Gottfridssons värme efter arkivbilderna: ”Man får lite gåshud”

Uppdaterad
Publicerad

Jim Gottfridsson, 29, var handbollsherrarnas frontfigur i gårdagens semifinal mot Frankrike.

SVT Sport träffade honom för elva år sedan – och i dag fick han själv kika på inslaget.

– Man får ju lite gåshud, jag var lite ung, säger han till SVT Sport.

Lagkaptenen Jim Gottfridsson har visat vägen genom Europamästerskapet och spelade i går en avgörande roll när svenskarna slog Frankrike i semifinalen.

Nu gör man sig redo för final.

– Min största dröm är att vinna ett guld i svensk handboll, man är uppvuxen med att ha sett ”Bengan boys” och alla de här individerna som var fantastiska. Någon gång hade man velat ställa sig på tronen och sen kunna säga att man har vunnit något som alla de här idolerna har gjort, säger Gottfridsson till SVT Sport.

”Värmer väldigt mycket”

Han är nu som sagt på väg att omvandla fantasin till verklighet. För elva år sedan träffade SVT Sport en nittonårig Gottfridsson, som redan då trodde på en framgångsrik karriär.

29-åringen får ta en titt på inslaget från 2011.

– Nej man får ju lite gåshud, man var ung och liten. Det värmer, även det Sebastian (Seifert) säger, det är en idol. Han var en av de första som skickade ett sms i går. Det värmer väldigt mycket och en sådan video visar att man aldrig ska sluta drömma.

– Man ska aldrig vara nöjd, men jag kanske känner att jag är på toppen nu. Även till de unga där hemma också, sluta aldrig drömma, oavsett vilken sport.

”Tacksam för alla”

Gottfridsson visar stor uppskattning till folket i sin omgivning.

– Jag är tacksam för alla som varit med under årens gång. Tacksam för alla som varit där. Inte bara mamma, pappa och familjen, utan barnen och flickvännen och alla tränare som varit med genom åren. Jag måste också säga att jag inte alltid varit lätt att ha i ett lag.

I finalen, som spelas i morgon klockan 18.00, ställs man mot Spanien.

– Vi har bevisat att vi är bra tränade, med det sagt är det inte att underskatta deras träningsvillighet. Tredje gången gillt hade känts skönt att knäcka dem.

Se hela inslaget från 2011 i spelaren nedan.

FRÅN ARKIVET: Jim Gottfridsson år 2011 – ”Då är jag förhoppningsvis en av världens bästa”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.