SVT-experten kritisk mot Andréssons val. Foto: Bildbyrån

Grahn om Kristján: ”Inte jättepositivt för svensk handboll”

Uppdaterad
Publicerad

SVT-experten Magnus Grahn kritisk till Kristján Andréssons nya roll i tyska storklubben – menar att tiden inte räcker till.

I går avslöjade Sportbladet att Sveriges förbundskapten i handboll Kristján Andrésson blir ny tränare i den tyska storklubben Rhein-Neckar Löwen och därmed ersätter dansken Nikolaj Jacobsen.

Men Andréssons nya uppdrag är inget SVT Sports expert Magnus Grahn ser alltför positvt på.

– Det är så det ser ut i världshandbollen, förbundskaptener får uppdrag i de stora klubbarna. Rent krasst kan man säga att de ser ut så, jag är däremot inget stort fan av att det sker, säger Magnus Grahn.

Han utvecklar och vänder sig mot hur stort fokus Andrésson verkligen kommer att kunna lägga på Sverige.

– För svensk del så behöver man förbundskaptener på heltid som jobbar med talangutveckling, olika uppföljningar och kan synas ut mot sponsorer. Det är mer än att bara coacha och leda, det är någon som bygger upp ett helt landslag och planerar därefter. Hela den biten tycker jag att man tappar när en förbundskapten har dubbla uppdrag, säger han och fortsätter.

– Kommer man orka följa upp, orka driva svensk landslagshandboll framåt när det är förbundskaptenen som sätter en prägel för just det? De bitarna tycker jag att man tappar.

Samtidigt gläds han å tränaren skull.

– Det är tråkigt, roligt att Kristján får träna ett av världens bästa lag så klart, men inte jättepositivt för svensk handboll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.