Nathalie Hagman är danska ligans mest effektiva spelare Foto: Bildbyrån

Nathalie Hagman glödhet i Danmark

Uppdaterad
Publicerad

I går togs Nathalie Hagman ut i den svenska VM-truppen. Hon firade med att göra tio mål i Tvis Holstebros seger mot Århus och är just nu danska ligans hetaste spelare.

Det var en stor svenskkväll när TTH slog Århus, 30-37, på bortaplan. Nathalie Hagman gjorde tio mål, nästan lika bra var Linn Blohm som satte nio och Jamina Roberts gjorde tre.

Mest effektiv i ligan

Efter matchen är Hagman nu ligans mest effektiva spelare. Hon toppar den så kallade MEP-ligan (most efficient player) närmast före en kommande VM-motståndare, Esbjergs nederländska Estavana Polman.

Efter gårdagens match kom Nathalie Hagman med i omgångens lag för fjärde gången denna höst. Notabelt är att hon i Tvis Holstebro oftast spelar ute på nio meter medan hon i landslaget nästan uteslutande använts på kanten. Det var även som högersexa (=kant) hon togs ut i VM-truppen i går. Men SVT:s expert Magnus Grahn vill gärna se henne i skyttelinan även i landslaget.

– Jag skulle vilja se att hon får chansen, framförallt i spel fem mot sex och sex mot fem, då har man råd att ha henne på nio meter för hon är en notorisk målskytt. Att bara ha henne på kanten är lite slöseri tycker jag, sa Magnus Grahn om Hagman efter att truppen togs ut.

Hagman är även tvåa i skytteligan efter totalt 64 mål på nio matcher. Ann-Sophie Okkels, Århus, toppar på 68. Även Johanna Ahlm (plats 13) och Johanna Westberg (plats 20) finns högt upp i skytteligan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.