Ungern vann med 27-28 Foto: Bildbyrån

Stressat Sverige föll mot Ungern

Fem dagar återstår till handbolls-EM och lördagens träningslandskamp mot Ungern tog minst sagt tempen på spelformen.

En jämn match med spänning in i det sista – men små missar kostade segern för Sverige som förlorade med 27-28.

En splittrad uppvärmning skulle försena matchstarten mellan Sverige och Ungern i Arena Älvhögsborg i Trollhättan under lördagskvällen. Det var upphissningen av basketkorgarna som gick snett och orsakade ett splitterregn från den krossade glasskivan som slog i taket.

Men när träningslandskampen blåsts igång var Ungern först ut att spräcka någonting annat – nollan, efter två minuter in i matchen. Sverige svarade direkt med en kvittering – en utveckling skulle vi få se mer av under inledningen av första halvlek. Ungern var spelförande och Sverige kom igen på kontring.

– Vi hade tekniska fel framåt och fick liksom inget grepp, säger vänsternian Kristin Thorleifsdóttir i halvlek.

”Fick liksom inget grepp”

Sveriges spel var stressat och snabba beslut gav tekniska fel. I 5-2 underläge tog svenskarna första timeout. ”Längre spelsekvenser” beställdes och det skulle vi få se.

Trots fortsatt underläge fick vi se mer koncentrerat och lugnare svenskt spel och det skulle ge utdelning. Sverige knappade in och i 20:e matchminuten var det Ungerns tur att stressas till timeout.

–Det var slarviga bollar men sen får vi lite bättre flyt och sätter bollarna helt enkelt, säger Thorleifsdóttir.

Med åtta minuter kvar av första halvlek tog Sverige ledningen, som de behöll även efter ett frikast åt Ungern i sista minuten av halvleken. 14-12 till Sverige inför halvtidsvilan.

”De var slarviga bollar”

I andra halvan fick vi se på ännu snabbare och stundtals stressat spel. Båda lagen drog och ledningen pendlade. Sverige ledde, Ungern kvitterade, Ungern tog tillbaka ledningen och vice versa.

Med 45 sekunder kvar på klockan låg Sverige under med 27-28 – viktiga sekunder som diskuteras i timeout. Taktiken gav frikast men resultatet förblev oförändrat. Vinst till Ungern 27-28.

15:30 i morgon, söndag väntar returmötet och chans på revansch för Sverige.