Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Revanschen efter VM: Sverige slog Spanien i EHF Cup

Uppdaterad
Publicerad

Första landskampen sedan VM. Då tog Sverige revanch på Spanien efter VM-bronsförlusten och vann med 33-30 i Linköping. Mittnian Felix Claar visade vägen med åtta fullträffar.

– Jag visste att jag skulle få mycket speltid. Jag var redo för det, säger han till SVT Sport.

Flera VM-spelare saknades i kvällens match på grund av skador. I deras frånvaro klev andra fram i Linköping.

Det svenska rycket kom några minuter in i andra halvlek. Succéspelaren från VM, Eric Johansson, stod för en hoppfint innan han knorrade in 18-15. Det följdes upp med effektivt blågult försvarsspel och två snabba mål av högersexan Isak Persson som gjorde en bra match.

Plötsligt hade Sverige en fembollsledning (20-15).

Felix Claar: ”Det passar mig”

En annan Persson (Linus) stod i samarbete med Johansson för en av matchens delikatesser när högernian med häng i luften skickade in 22-18. När dessutom Felix Claar, fostrad i närliggande Norrköping, fick målskyttet att lossna var matchen avgjord.

– Det är en bra match. Det blir mycket ytor när de är så offensiva och har så högt försvar, så det passar mig. Mycket duellspel och en-mot-en, säger Claar.

Tredje raka för Sverige

Precis som på VM, när lagkapten Jim Gottfridsson skadade handen i kvartsfinalen, lades mycket av ansvaret på mittnian.

– Det är stora skor att fylla och jag vill ta större kliv i landslaget, så en sån här samling när han (Gottfridsson) inte är med är perfekt för mig. Även om jag såklart vill att han ska vara med, säger Claar.

Den svenska segern är tredje raka i EHF Euro Cup.

Returmötet spelas i spanska Jaen på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.