Ystads If tog en efterlängtad seger efter tre raka förluster under inledningen av säsongen (bild från tidigare match under säsongen) Foto: Bildbyrån

”SM-baksmällan” över för Ystads IF – tog säsongens första seger

Det har pratats om ”SM-baksmälla”. Tre matcher, noll poäng och jumboplats i tabellen för regerande mästarlaget Ystads IF. Men i dag kom islossningen när laget besegrade Hallby hemma med 26-21.

Förra säsongen blev Ystads IF svenska mästare i handboll för första gången på 30 år.

Den här säsongen, även om den är ung, har inletts allt annat än lika muntert: tre raka förluster och en sistaplats i tabellen som enda poänglösa lag.

Men i kväll kom så till slut ett efterlängtat formbesked.

– Vi vet ju att vi har kvalitén i laget, så vi har väl känt att självförtroendet borde komma om vi gör det vi är bra på. Det har funnits okej arbetsro i laget ändå, även om det inte är kul att förlora de första tre matcherna, säger hemmalagets Philip Stenmalm till C More efter matchen.

”Tekniska fel och bortkastade bollar”

Kvällens möte var helt jämn första kvarten men sedan rann det iväg. I halvlek hade Ystads IF skaffat sig en niobollsledning 16-7 medan Hallby kändes stressat och var rejält ineffektiva.

– Alldeles för många tekniska fel och bortkastade bollar, sammanfattade gästernas lagkapten Martin Mårtensson i halvtid.

Men i andra skapade Hallby nerv ändå.

De gick ikapp till underläge tre bollar, men kom inte närmare än så. Detta trots att Ystads IF inom loppet av drygt två minuter drog på sig tre utvisningar och ett tag spelade med två utespelare mindre.

Segern för hemmalaget innebär att Ystads IF nu tar ett skutt från sista till 12:e plats i tabellen, medan Hallby ligger näst sist efter fyra spelade omgångar.