High five inför handbolls EM mellan Gottfridsson och

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
High five inför handbolls EM mellan Gottfridsson och Andreas Nilsson. Foto: Johan Nilsson/TT

Experten: ”Gulddrömmar ska vi absolut ha”

Uppdaterad
Publicerad

Idag inleds handbolls-EM i Tyskland och Sverige är regerande mästare. SVT: s expert Magnus Grahn har höga förhoppningar och gulddrömmar för det svenska landslaget.

– Så bra är det här landslaget att man absolut kan vinna ett guld.

Nu är det dags för Sverige att försvara EM-guldet i handboll. Idag drar nämligen Europamästerskapet i handboll igång i Tyskland.

Sverige spelar i grupp E tillsammans med Bosnien-Hercegovina, Georgien och Nederländerna. Första matchen för det svenska landslaget är i morgon, torsdag, mot Bosnien-Hercegovina.

Handbolls-EM

– En ganska lätt grupp där den stora utmaningen är Nederländerna. Det är ett ganska bra lag som leds av den förre svenske förbundskaptenen Staffan Olsson, säger Magnus Grahn.

Framgångsfaktorer

För att Sverige ska lyckas krävs det att spelet fungerar extra bra i vissa viktiga moment enligt Magnus Grahn.

– Först och främst är det kontringsspelet som behöver fungera, omställningarna måste vara snabba både på kanterna och sen i mitten. De äldre spelarna har burit landslaget en längre tid, nu är det extra viktigt att de yngre kliver fram och levererar i det tuffa matcherna. Försvarsspelet blir sen också en jättenyckel för framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet