Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Hotet från Uruguay: Svensk division 1-spelare

Uppdaterad
Publicerad

Sverige mot Uruguay 20:30.

Då ställs Zion Santiago Cano, till vardags i HK Ankaret i divsion 1, mot landslaget han hade velat representera.

– Det är helt otroligt, det är en dröm som jag haft sen jag var liten. Speciellt nu när det är i Sverige på hemmaplan, säger han till SVT Sport.

Zion Santiago Cano, 20, är född i Montevideo, men kom till Sverige när han var fem månader gammal.

Han tillhör Malmö HK i Handbollsligan, men är utlånad till klubben Ankaret i division 1.

Handbolls-VM

För ett och ett halvt år sedan hörde Uruguays landslag av sig, via Instagram, och frågade om han var intresserad av att representera landet, och idag gör han sin fjärde landskamp, mot just Sverige.

– Det är helt otroligt, det är en dröm som jag haft sen jag var liten. Speciellt nu när det är i Sverige på hemmaplan, det är underbart, säger Zion Santiago Cano.

”Målsättningen är att försöka vinna en match”

Hade han fått välja hade han representerat Sverige, men det var ju inte ett alternativ just nu.

– Såklart hade jag valt Sverige, för man kan ju vinna titlar och sådant, men nu när jag har valt känns det självklart med Uruguay.

Uruguay gör bara sitt andra VM är ett av turneringens sämsta lag. I VM Egypten 2021 förlorade de sina matcher med 20 bollar i snitt, förutom en WO-seger mot Kap Verde.

– Målsättningen är att försöka vinna en match, första vinsten i historien för Uruguay. Detta är ju vårt andra VM, så vi försöker bara göra vårt bästa och utvecklas hela tiden, säger Zion Santiago Cano.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet