Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jamina Roberts kastar sitt knäskydd inför EM-kvalet. Foto: BILDBYRÅN

Jamina Roberts osäkerhet inför EM: ”Kände sig som en kamel med knäskyddet”

Uppdaterad
Publicerad

Jamina Roberts har spelat med ett knäskydd större delen av säsongen.

Nu är skyddet borta och hon hoppas att knät inte ska hämma henne under kommande EM.

– Hon sa att hon kände sig som en kamel med knäskyddet, så det är bra att hon slipper det, säger förbundskapten Tomas Axnér till SVT Sport.

En knäskada har stört Jamina Roberts under säsongsinledningen och den svenska stjärnan har tvingats spela med ett skydd.

– Jag har ett uttänjt bakre korsband. Det låter värre än vad det är, men jag behöver ta hänsyn till det, sa Roberts till SVT Sport vid den förra landslagssamlingen i slutet av september.

Inför de två sista EM-genrepen mot Tjeckien, som sänds i SVT, är skyddet äntligen borttaget.

– Jag blev av med skyddet under förra samlingen, som jag ersatte med tejp. Men i går körde jag utan tejp, så jag skulle säga att det är rätt bra, säger hon.

Axnér: ”Jamina är ingen pipsill”

EM drar i gång den 4 november och går Sverige vidare från gruppspelet väntar sex matcher på mindre än två veckor.

Kan knät hämma dig i mästerskapet?

– Förhoppningsvis inte. Men sedan är det klart att jag inte har testat på den här belastningen på ett år och absolut inte med det här knät. Men jag tror inte att det ska vara några problem.

Inte heller förbundskapten Tomas Axnér känner någon oro.

– Jamina är ingen pipsill och brukar aldrig gnälla. Hon sa att hon kände sig som en kamel med knäskyddet, så det är bra att hon slipper det tänker jag. Jag är inte orolig. Jag tycker att vårt medicinska team har bra koll på det och vi har bra möjligheter att variera på den positionen under ett EM.

Sverige möter Tjeckien på fredag och söndag innan man åker till EM den 2/11. Båda matcherna sänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.