Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Jim Gottfridsson om det stora framtidsmålet – att bli svensk förbundskapten. Foto: Fredrik Sandberg/*TT

Jim Gottfridsson lämnar Tyskland – för att kunna leverera i OS i Los Angeles

Uppdaterad
Publicerad

Det kunde ha blivit en flytt hem till Ystads IF och handbollsligan – men Jim Gottfridsson valde i slutändan Pick Szeged.

– Jag kände att jag vill fortsätta och att jag har några år kvar på den finaste scenen, säger Gottfridsson till SVT Sport.

I helgen blev det klart att Jim Gottfridsson flyttar från Flensburg till ungerska Pick Szeged nästa år.

Men det fanns tankar på att vända hem till Sverige redan nästa år.

– Jag snackade med dem men det var aldrig någon förhandling och hade goda samtal med klubben. Jag var ärlig och rak med dem och tackade för intresset, men jag vill vara kvar på stora scenen.

Att den svenska stjärnan lämnar Tyskland efter tolv år har flera förklaringar. En av dem är att Pick Szeged från och med i år tränas av svenske Mikael Apelgren som också varit assisterande förbundskapten.

– Jag har haft bra samtal med Apelgren och jag älskar hans sätt att se på handboll. Att bara komma dit och känna sig ensam hade jag nog inte gillat. Det känns väldigt bra. Jag var där i helgen och fick bara en ännu skönare och starkare känsla för att det är rätt. Det är bland det proffsigaste jag sett med träningsanläggning, arena och allt runt om, säger Gottfridsson.

Hoppas på Hampus Wanne

En annan anledning till flytten är också att komma ifrån den erkänt tuffa tyska ligan och hålla kroppen i form inför det som är Gottfridssons stora mål: OS i Los Angeles 2028.

– Jag behöver gå till en liga där jag kan ta hand om kroppen och inte bara spela matcher. Hampus Wanne sa det bra: ”Det är först när du kommer ifrån ligan som du förstår hur brutal den är”.

Wanne, nu i Barcelona, har också ryktats till den ungerska storklubben.

– Det hade varit fantastiskt att återförenas. Vi är som Helan och Halvan eller Bill och Bull. Kalla det vad du vill. Det hade varit fantastiskt att avsluta med honom.

Flensburg har inte agerat

Förklaringen till att klubbytet offentliggjordes ett år innan den blir av är på Gottfridssons begäran.

– Flensburg har inte pratat med mig och möten har skjutits framåt hela tiden. Så det har varit önskat från min sida att göra klart med något så jag kan njuta mitt sista år här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.