Jim Gottfridsson med en boll i handen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter att ha brutit näsan fyra gånger har Jim Gottfridsson drabbats av sömnapné. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Jim Gottfridsson lider av svåra sömnproblem – Prioriterar bort operation

Uppdaterad
Publicerad

Priset Jim Gottfridsson har fått betala för att ha brutit näsan fyra gånger: Svåra sömnproblem.

– Jag känner mig aldrig pigg, säger han till SVT.

Konsekvenserna av att ha brutit näsan fyra gånger är att Jim Gottfridssons ena näsborre är helt täppt. Han beskriver det som en förkylning – som aldrig går över.

Det har i sin tur lett till att han drabbats av sömnapné vilket har påverkat hans nattsömn.

– När jag nattar barnen vid sju så somnar jag. Sen vaknar jag runt nio, halv tio och går ut i soffan och försöker se nåt på tv med frun och somnar där efter en halvtimme. Tänk dig själv att du aldrig får sova ut. Jag känner mig aldrig pigg, berättar Gottfridsson.

Efter smällarna mot näsan är näsväggen inte längre rak. Frun Magdalena Eriksson fick Gottfridsson att till slut uppsöka vård. Nu har läkare rekommenderat operation för att få bukt på problemet.

Något som inte är aktuellt i nuläget.

– Ska jag operera mig nu missar jag OS. Ska jag operera mig efter OS missar jag hela höstsäsongen med klubblaget. Ska jag göra det i december missar jag VM i januari. Då tar man sig inte heller tiden till alla skavanker man har, säger han.

SVT Play kan du se dokumentären om Jim Gottfridsson.

Vad är sömnapné?

Sömnapné innebär att du får korta, upprepade andningsuppehåll när du sover. Det beror på att luftstrupen täpps till, till exempel om tungan faller bakåt i svalget. Andningsuppehållen stör sömnen och du blir ofta trött på dagarna.

Källa: 1177.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.