Gottfridsson får blått kort

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se situationen när Jim Gottfridsson får blått kort mot Slovenien. Foto: Kanal 5/Max

Jim Gottfridsson stängs av en match – missar matchen mot Kroatien

Uppdaterad
Publicerad

Jim Gottfridsson stängs av en match efter den utdelade armbågen mot en slovensk spelare i går.

– Jag mår bra men det är inte så kul man vill ju helst vara på planen och hjälpa grabbarna. Nu får jag försöka hjälpa på bästa möjliga sätt, säger den svenska lagkaptenen.

Det var i andra halvleken som Gottfridsson gick in tufft och delade ut en armbåge mot Dean Bombačs hals och fick ett blått kort, allvarligare än ett rött kort, efter VAR-granskning. Slovenien vann dessutom matchen med 29-24.

– Jag själv tycker att den träffar olyckligt men jag vet också att det inte är någon aktiv armbåge. Det är ingen spetsig armbåge för att sänka en människa. Jag skulle spänna kroppen och så blev det olyckligt. Han fortsätter rakt in i mig och den träffar dåligt. Hade jag fått rött kort ok, men blått kort är på den hårdare linjen, säger Gottfridsson.

OS i Paris 2024

Gottfridsson får inte ersättas

Då Gottfridsson är avstängd och inte skadad får Sverige inte heller kalla in någon ersättare i truppen.

– Det påverkar mycket skulle jag säga, vi såg VM 2023 när Gottfridsson utgick med skada, laget blir helt handfallet. Gottfridsson är den enda naturliga ledaren i det svenska laget, säger SVT:s handbollsexpert Mikaela Mässing.

Efter tre spelade matcher med två förluster är medaljtippade Sverige först på femte plats och utanför de fyra som går till slutspel.

Det återstår måstematcher mot Kroatien på fredag och avslutningen av gruppspelet mot Japan på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet