Handbollsspelaren Johanna Bundsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johanna Bundsen berättar om sin fina form i spelaren ovan. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Johanna Bundsen om formtoppen: ”Får såklart vara nöjd”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är obesegrat i handbolls-VM.

En av anledningarna stavas Johanna Bundsen.

– Det har känts väldigt bra, säger hon till SVT Sport.

De svenska handbollsdamerna är framme i kvartsfinal efter flertalet stabila insatser. En av nyckelingredienserna är försvarsspelet och den sista utposten: Johanna Bundsen.

Målvakten hade omkring 50 i räddningsprocent senast mot Montenegro och har knappt legat under 40 procent i någon av matcherna.

– Det har känts väldigt bra. Sen är jag lite självkritisk, jag vet att jag har haft lite högre nivå i mig men jag får såklart vara nöjd med min insats, säger hon till SVT Sport.

Vad är det som har gjort att du har träffat formen?

– Jag har mycket att tacka mitt försvar. De gör det väldigt lätt för mig bakåt, många delar av matcherna. Sedan har jag en tro på mitt spel i dagsläget och litar på det.

Nu väntar Tyskland i kvartsfinal på onsdagseftermiddagen.

– Det kommer bli en ganska fysisk match. Det är viktigt att vi kommer upp i nivå bakåt. Vi måste hålla fokus i 60 minuter. De har ett bra skytte utifrån, det får vi vara noggranna med bakåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.