Johanna Bundsen blev ett spöke för Aranäs spelare.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johanna Bundsen blev ett spöke för Aranäs spelare. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Johanna Bundsen tog vartannat skott för skadedrabbat Sävehof: ”Plockpotatis för henne”

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof slog Aranäs med 31-24 efter att målvakten Johanna Bundsen storspelat och räddat nästan vart annat skott.

– Kan man inte kan variera sin skottarm då blir det plockpotatis, säger Sävehofsprofilen Rustan Lundbäck som nu tränar Aranäs.

Handbolls-Sverige är vant vid att Sävehofs damer vinner för det mesta men efter segern mot Aranäs var tränaren Jesper Östlund extra belåten trots att segern var mot ett lag i de nedre regionerna.

– Jag tycker att det är bra gjort eftersom vi saknar åtta spelare och får ytterligare en mittsexa, Stina Wiksfors, borta under matchen, säger tränaren Östlund till Handbollsligan live.

De stora siffrorna grundlades efter storspel av Johanna Bundsen som hade en räddningsprocent på 44 (19/43), där bland annat en fotparad på en straff från Elin Åkesson i slutminuterna stack ut.

”Två poäng det viktiga”

– Det var ingen bra handbollsmatch men det viktiga är att vi tar de här två poängen, slår Östlund fast.

Sävehof gick tungt på Laura Jensen som gjorde elva mål och Thea Stankiewicz som satte alla sina fem skott. Med så många ordinarie borta får nya spelare chansen.

– De som stått och knackat på dörren får chansen tidigare än väntat och i morgon blir det ingen träning utan ett rehabpass. Vi har svårt att ihop tolv utespelare på träningarna men får göra det bästa av situationen, säger Östlund.

”Bundsen har en sådan klass”

Aranäs tränare Rustan Lundbäck, 61, är en stor profil i Sävehof som han tränade 1996 till 2010 (damer till 2001 och herrlaget därefter).

– Vi tar med oss att vi skapar hyfsade lägen men mot en sådan skicklig målvakt måste vi hitta mer variation. Hon har en sådan klass och läser om man är enkelriktad och inte kan variera sin skottarm utan skjuter som från handbollsskolan. Då blir det plockpotatis för en sådan som Bundsen, säger Lundbäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.