Paret Hayder Al-Khafadji och Amelia Lundbäck kan lära av varandra

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Paret Hayder Al-Khafadji och Amelia Lundbäck kan lära av varandra Foto: Bildbyrån

Par i handboll: ”Kärleken viktigare än idrotten”

Uppdaterad
Publicerad

Hammarbys målvakt Hayder Al-Khafadji och Skurus niometersskytt Amelia Lundbäck är ett par som genomsyras av handboll. Just nu laddar de för SM-semifinaler, men frågan är om segerreceptet är mer eller mindre handbollssnack där hemma.

– Det blir mycket varje dag, säger Lundbäck och blinkar mot sin sambo.

– Jag gillar att lägga handbollen åt sidan ganska mycket när jag är hemma, säger Al-Khafadji.

Hayder Al-Khafadji laddar med sitt Hammarby för semifinal mot seriesegraren Kristianstad, medan Amelia Lundbäcks Skuru ska spela semifinal mot hennes moderklubb Sävehof.

Nu gäller det också att passa på med att nå final, för efter SM-slutspelet blir båda två proffs i samma klubb i Rumänien. Paret har varit ihop i sju år, men haft lite olika handbollsvägar och äntligen flyttat ihop i Stockholm. Då vill man ju absolut inte ha ett förhållande på distans igen.

– Hon blev värvad först, medger Al-Khafadji med ett skratt.

– Vi sade till dem att det finns en till här som vill spela, och så såg de honom och blev intresserade. Han har gjort det fantastiskt bra i år, så det var inte svårt att få med honom till Rumänien, säger Lundbäck.

Allt för kärleken, eller?

– Ja, absolut. Den är viktigare än idrotten, och jag tänker att man inte håller på med idrotten lika länge som vi ska hålla ihop, säger Hayder Al-Khafadji.

Se ett utdrag ur inslaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.