Ystad IF vågar drömma om guld när storstjärnan Kim Andersson återvänt Foto: Bildbyrån

Kim har tänt gulddrömmar i Ystad

Uppdaterad
Publicerad

Ystad IF vågar drömma om guld när storstjärnan Kim Andersson återvänt. – Han betyder mycket. Rent handbollsmässigt håller han fortfarande jättehög nivå, säger Ystads tränare Sebastian Seifert.

Ystad IF har inte vunnit SM-guld på 23 år, men nu andas staden stark optimism inför premiären, mycket tack vare hemvändande storstjärnan Kim Andersson.

Det finns handbollskännare som tror att ni ska kunna gå hela vägen. Känner ni någon press?

– Det är väl klart att förväntningarna ökar när man får hem en spelare som Kim Andersson. Vi vill ju göra ett bättre resultat än ifjol, när vi blev femma i grundserien och gick till semifinal. Så det är ju klart att vi har drömmar om att kanske ta hem SM-guldet, absolut. Det är kul med intresset, framförallt nu med Kim. Både för staden Ystad och hela elitserien, det blir ett bra drag kring handbollen och det behöver vi, säger Ystads tränare Sebastian Seifert.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.