Danmarks Mette Tranborg och Sarah Iversen firar. Foto: TT

Kroatien en munsbit för Danmark i handbolls-EM

Uppdaterad
Publicerad

Danmark ångar på i handbolls-EM.

Fjärde raka segern kom när Kroatien besegrades med 26–17.

– Jag är väldigt stolt, säger förbundskapten Jesper Jensen till danska tv-kanalen DR.

Danskorna hade mycket tur när man vann mot Ungern i mellanrundans första match, mot Kroatien behövdes den dock inte.

I halvtid hade Danmark ledningen med 14–8, och hade det inte varit för Tea Pijevic i det kroatiska målet hade det kunnat varit ännu mer.

Det blev dock långt ifrån en optimal start på andra halvlek för de rödvita. Det tog nästan tio minuter innan Sarah Iversen som första danska spelare hittade nätet bakom Pijevic.

Men sedan var slussarna öppna. Danmark rann ifrån och kunde till slut vinna med 26–17. Kroatiens hopp om slutspel är därmed helt ute.

– Vi brinner utan att få panik. Det är ingen som viker ner sig även om vi bränner några chanser. Det visar verkligen på vår styrka som lag, säger mittsexan Rikke Iversen till DR.

För Sverige betyder varje seger för Danmark mer press på de blågula spelarna.

Lagen gick in i mellanrundan med samma antal poäng och för att Sverige ska gå vidare måste en av dessa två saker inträffa:

1. Att Sverige tar fler poäng än Danmark. 2. Tar Sverige lika många poäng som Danmark måste även Slovenien göra det. Detta eftersom de tre lagen slagit varandra och Sverige har bäst inbördes målskillnad.

MER HANDBOLL: Valter Chrintz missar VM efter en otäck skada (7 november):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Valter Chrintz missar VM efter en skräckskada i helgen. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.