Nina Dano briljerade med ”Japanare” i Sävehofs vinst.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Nina Danos ”Japanare” i spelaren. Foto: Handbollsligan live.

Kungälv ribbträff från kvittering mot Sävehof: ”Surt att förlora”

Uppdaterad
Publicerad

Kungälv pressade regerande mästaren Sävehof hela vägen men förlorade med 30-28 och har nu inlett serien med tre raka förluster.

– Det alltid surt att förlora, säger Kungälvs Ida Berlin.

Se stjärnan Nina Danos ”Japanare” i spelaren.

Sävehof har gått den andra vägen och tog tredje raka vinsten i Handbollsligan.

– Vi är absolut inte nöjda med den första halvleken, stressar för mycket. Sedan blir det en jämn match hela vägen in i andra halvlek men vårt spel sitter bättre. Men det är gött att vinna den här typen av matcher och nu är jag riktigt nöjd, säger Thea Stankiewicz till Handbollsligan live.

Kungälv ledde i paus med 15-14 men Sävehof tog över i andra halvlek och hade ledningen med 27-23 med sju minuter kvar. Kungälv gjorde dock både 27-27 och 28-28 under intensiva slutminuter.

”En bra erfarenhet”

– Vi vill vinna alla matcher med så mycket som möjligt men det är bra att vi får känna på de här matcherna och att vi är skarpa när det ska avgöras. Det är en bra erfarenhet att få med sig, funderar Stankiewicz.

Kungälvs Ida Berlin hade ett skott i ribban med 55 sekunder kvar för att kvittera till 29-29.

– Vi ska vara stolta över vår insats och pressar dem till max egentligen, sedan är det alltid surt att förlora. Vi kommer att ta med oss massor från den här matchen, säger sjumålsskytten Berlin.

I stället kunde Linn Hansson avgöra och sätta 30-28 med 18 sekunder kvar efter en timeout.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.