Lugi klart för semifinal efter rysare

Lugi är klart för semifinal efter 3-0 i matcher mot mot Kungälv.

Efter dramatiska slutminuter blev det seger med 26-25.

– Det svajar alldeles för mycket. Men skit samma, vi vann, säger Lugis Olivia Löfqvist till C More.

Efter seger med 30-24 och 27-21 i de två första matcherna hade Lugi i dag chansen att på bortaplan säkra semifinalplatsen.

Men det var Kungälv, piskat att vinna, som lyckades rycka med 13 minuter kvar av matchen. Efter att Lugis Lova Nyrell dragit ett skott från kanten i ansiktet på målvakten Yasminee Gluic och åkt ut två minuter gick Kungälv från 20-20 till 23-20.

Men Lugi kom tillbaka och med 1.20 kvar gjorde Amanda Andersson 26-25 till gästerna.

Kungälv tog time out, men när Madeleine Lindgren tappade bollen i det sista anfallet var Lugis seger säkrad.

Wall avslutar karriären: ”Stolt”

Slutsiffrorna skrevs till 26-25 och Lugi är vidare till semifinal efter 3-0 i matcher.

– Vi är inte där 100 procent och det svajar alldeles för mycket. Men skit samma, vi vann, säger Olivia Löfqvist.

Kungälvs Marie Wall, som i och med förlusten avslutade sin karriär, var känslosam efteråt.

– Det är blandat. Det här är ju slutet på min karriär men jag är jättetstolt över tjejerna, säger Wall med tårar i ögonen.

Det var annars Lugi som redan i den första halvleken gjorde ett ryck. Gästerna gick från 10-10 till ledning med 14-10 på fyra minuter efter bland annat två mål av Cecilie Bjerre som svarade för totalt fem mål första 30 minuterna.

Kungälv jobbade sig tillbaka och i den 45:e minuten var det utjämnat igen efter att Wilma Pettersson gjort 19-19.

Trots upphämtningen föll alltså hemmalaget med minsta möjliga marginal och har därmed spelat klart för säsongen.