• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Lugi tvingade fram avgörande kvart mot Sävehof

Uppdaterad
Publicerad

Lugi vände underläge 14-16 i paus och vann den fjärde SM-kvarten mot regerande mästarlaget Sävehof med 30-26 och tvingade fram en femte och avgörande match på fredag i Partille.

– Vi vann första matchen där, säger Lugis  Fredrik Olsson.

Det var stor besvikelse hos Sävehof som vunnit de två senaste finalserierna.

– Jag är så jävla besviken på oss i dag. Tycker inte att kom upp i den nivå som krävs i en så här viktig match. Det var mycket som gick fel men det var väldigt svårt när man får göra vissa saker åt ena hållet men inte åt det andra med olika bedömningar på det ena och det fjärde men vi ska vara bättre också. Vi försökte skruva på allting, säger Sebastian Karlsson till C More.

”Får bevisa att vi är så bra som vi ska vara”

Laget är dock stor favorit inför den avgörande matchen på hemmaplan.

– Det ska bli jävligt kul att kunna få avgöra på hemmaplan. Vi får bevisa att vi är så bra som vi ska vara, säger Karlsson.

Lugi vet dock hur man vinner i Partille och firade stort med varandra och med fansen efter kvällens vinst i Lund.

– Vi har en bra känsla och vann första matchen där och gjorde en bra match i kväll. Det är bara att ta med oss allt som vi är bra på och komma underfund med vad Sävehof kommer att ändra till nästa match, troligtvis kommer de att ändra på någonting, säger Fredrik Olsson som dominerade med tio mål i kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.