HK Malmö skrällde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här skräller Malmö mot mästaren – se avslutningen. Foto: Handbollsligan Live

Malmö skrällde i herrarnas handbollsliga – slog regerande mästaren Sävehof

Uppdaterad
Publicerad

Säsongens kanske hittills största skräll är ett faktum.

På bortaplan lyckades Malmö slå regerande mästaren Sävehof med 35-32.

– Visst kan man säga att det är en skräll, säger Malmös tränare Björn Sätherström till Sydsvenskan.

Det blev en jämn match från början till slut och med fem minuter kvar av matchen stod det 30-30. Men då kom rycket som till slut gav Malmö segern.

Sävehof drog ett distansskott i målramen, Sebastian Spante tog returen men lyckades inte överlista Kristian Zetterlund i bortamålet. I stället kunde Malmö kontra in 31-30 genom Felix Montebovi.

”Inte tillräckligt hungriga”

När hemmalaget sedan gjorde ett tekniskt fel svarade Malmö med att kontra in 32-30 med mindre än fyra minuter kvar av matchen.

– Vi är inte tillräckligt bra i den här matchen. Vi är ett ungt och hungrigt lag, men i dag är vi inte tillräckligt hungriga, säger Sävehofs målvakt Oscar Sävinger till Handbollsligan Live.

Stärker självförtroendet

Trots time out lyckades Sävehof inte komma tillbaka. Malmö vann med 35-32 och firade med jubel och segerring efter slutsignalen.

– Visst kan man säga att det var en skräll. Jag tror att vi mött dem tio gånger, om man räknar in cupen, och det här var första gången som vi slog dem, säger Björn Sätherström, tränare i Malmö.

Segern ger självförtroende inför fortsättningen av säsongen.

– Det är en jäkla självförtroende-boost. Det här kommer vi ta med oss, säger Martin Blomqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.