Foto: Bildbyrån

Mässing tvingas till ny operation: ”Läkare har uttryckt att jag borde sluta”

Uppdaterad
Publicerad

I augusti i fjol ådrog hon sig en tuff knäskada.

Nu tvingas Mikaela Mässing, 27, till operation – igen.

– Vissa läkare har uttryckt att jag borde sluta spela handboll eftersom mitt knä är så skadat, säger hon till Handbollskanalen.

Mikaela Mässing gick en kamp mot klockan och kämpade för att hinna bli spelklar inför den gångna sommarens OS efter operationen av både ledband och korsband i vänster knä. Men när truppen presenterades fanns stjärnan inte med.

Rehabiliteringen gick dock bra och i somras kände hon att hon var på väg tillbaka. Men senare började det smärta i knäet och därför fick hon magnetröntgas.

– Det visade sig att jag har stora broskskador i knäet, både på insidan och bakom knäskålen. Efter det har jag kört sjukgymnastik för att avbelasta knäet och bygga muskler runt om, säger Mässing till Handbollskanalen.

”Skulle aldrig ge upp karriären”

Återhämtningen och rehaben fortsatte – utan framgång. Hon tvingas därmed att gå under kniven igen. Vad det nu blir för operation är ännu inte bestämt.

– Det blir en inledande titthålsoperation och därefter ett beslut om det räcker med en mindre operation där de lösa broskbitarna plockas bort eller en ny operation där det lösa brosket tas bort och det läggs på en hinna för att brosket ska växa tillbaka.

Den förstnämnda operationen förväntas behöva tre-fyra månaders rehab, medan den andra kräver sex. En sådan process anser hon vara självklar.

– Jag skulle aldrig ge upp karriären bara för att en läkare säger att det är det bästa alternativet. Läkarna tänker bara på ens bästa, men jag tror inte de förstår att de pratar med personer som lägger hela sitt liv i en sport. Därför ska jag verkligen ge det ett försök att ta mig tillbaka.

Mässing har gjort 29 a-landskamper och spelar i dag för danska Kobenhavn, som hon anslöt till inför säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.