Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Melanie Felber gjorde fem mål när Skara premiärvann mot VästerIrsta. Foto: Bildbyrån

Melanie Felber fixade seger för Skara i säsongspremiären

Uppdaterad
Publicerad

Skara inledde säsongen med att besegra VästeråsIrsta på hemmaplan med 22-19.

Stor segerfixare blev den schweiziska vänstersexan Melanie Felber som gjorde alla sina fem mål från straffpunkten.

– Så länge vi kommer till bra lägen och de andra gör mål så kan jag spela utan att göra spelmål, säger Melanie Felber till Handbollsligan Live.

Skara inledde piggast och publiken som tagit sig Skara Idrottshall för säsongspremiär fick se det lila-klädda hemmalaget rycka ifrån till en fyrabollsledning (6-2) efter drygt tio minuter.

Det var en ledning hemmalaget aldrig släppte även om gästande VästeråsIrsta bjöd upp till kamp i den andra halvleken.

När gästerna jobbat sig ikapp till underläge med en boll, 14-13, tog Melanie Felber ansvar.

Felber, som förra säsongen utsågs till hela ligans bästa vänstersexa, satte mål från straffpunkten på kort tid och Skara drog återigen ifrån och vann tillslut med 22-19.

– Jag tycker vi står extremt bra i försvaret hela matchen. Det kändes lugnt på planen i dag och jag är nöjd med att jag sätter så många straffar, säger Felber till Handbollsligan Live och fortsätter:

– Så länge vi kommer till bra lägen och de andra gör mål så kan jag spela utan att göra spelmål. Den här segern är bra för lagets självförtroende vilket vi behöver till nästa match mot Kristianstad borta.

För VästeråsIrsta väntar i sin tur regerande mästarlaget Sävehof på hemmaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.