Nederländerna körde över Kazakstan. Foto: Bildbyrån

Nederländernas kross sätter press på Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Nederländerna gjorde precis det Sverige inte ville att de skulle göra. Kazakstan besegrades med 61–15, och man har därmed bättre målskillnad än Sverige.

– Så klart vill vi skapa ett gap mellan oss och Sverige men vi måste fortfarande slå Norge för att vinna gruppen, det är vår prioritering, säger målvakten Tess Wester till SVT Sport.

Sverige slog Kazakstan med 55-20 men Nederländerna var snäppet värre: 61-15.

– Det är helt galet, vi har aldrig gjort det förut. Jag är väldigt glad så klart men jag är nästan mer glad att vi höll vad vi lovade innan matchen. Vi ville göra 60 mål och hålla dem under 15 och jag är väldigt glad att vi lyckades, säger Nederländernas målvakt Tess Wester till SVT Sport.

Inför gruppavgörandet betyder det att Sverige, om man inte vinner mot Norge, måste hämta in en målskillnad på 14 för att ha en chans att gå till kvartsfinal.

– Så klart ville vi skapa ett gap mellan oss och Sverige men vi måstemändå slå Norge för att vinna den här gruppen. Det är vår prioritering. Om vi förlorar där, då kommer vi så klart att tänka på hur många mål vi får förlora med, säger Wester.

De två bästa lagen går till kvartsfinal.

I den andra änden av tabellen möttes två lag utan chans på slutspelsplats, Rumänien och Ruerto Rico.

Det blev en väntad storseger för Rumänien med 43–20. Nästa match för Rumänskorna blir mot Sverige på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.