Nina Koppang dundrade in sju mål i OS-debuten – ”Marginaler på min sida”

Uppdaterad
Publicerad

Nina Koppang gjorde sin OS-debut mot Norge i premiären.

Då klev hon fram och gjorde sju mål i Sveriges skrällseger med 32-28.

– Ibland har man marginaler på sin sida också, säger hon till SVT Sport.

22-åriga Nina Koppang som dundrade in mål mot Norge medger att det innan matchen var en hel del känslor inombords. Även om det inte syntes på planen.

– Jag var jättenervös innan. Jag var mest pirrig och förväntansfull. Men när matchen började känns det ändå som att det släpper. Jag är trygg i den roll jag har. Det kändes tryggt att vara med tjejerna idag, säger hon till SVT Sport.

Och att det släppte under matchen märktes. När Sverige kom tillbaka från 15-19-underläge till seger 32-28 var Nina Koppang en kugge. Hon stod för flera stenhårda avslut och gjorde till slut sju mål från distans på nio försök.

– Ibland har man marginaler på sin sida också. Det kändes skönt idag att de gick in. Fick fina framspelningar till det också. Jag är jätteglad.

Efter matchen hyllas debutanten av stjärnan Nathalie Hagman.

– Man har länge sett att hon är en duktig handbollsspelare, men kanske inte spelat så mycket i landslaget förrän nu. Hon är sjukt explosiv och har ett riktigt riktigt bra skott, och idag funkar det. Hon ska bara köra på och inte tänka så mycket, säger hon till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.