Norgespelare från VM-kvartsfinalen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Norge vidare efter Stine Skogrands superskytte Foto: Beate Oma Dahle

Norge och Frankrike planenligt vidare till semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Norge och Frankrike gjorde vad de skulle i kvartsfinalerna.

Favoriterna tog sig vidare med övertygande segrar.

Norge tog sig vidare mycket tack vare Stine Skogrands fina skytte, nio mål på nio skott.

Norge tog sig programenligt till semifinal efter seger över Nederländerna med 30–23. Efter bara ett måls överläge i paus (12–11) drog Norge ifrån i den andra.

Det är nu tionde gången i de elva senaste mästerskapen som Norge går till semifinal. Norge får möta Danmark eller Montenegro i semifinal.

Handbolls-VM

Norge har tillsammans med Frankrike dominerat damhandbollen i många år. Frankrike slog Norge i mellanrundan i årets VM och spelschemat är gjort så att storlagen inte kan mötas igen förrän i söndagens final.

Norge slog Frankrike i VM-finalen för två år sedan.

Tjeckien höll emot bra i en halvlek. Sedan tog Frankrike över och vann kvartsfinalen i handbolls-VM med 33–22 (18–16) i Trondheim.

Det innebär att Sverige får möta silvermedaljörerna från senaste VM i fredagens semifinal om svenskorna vinner sin kvartsfinal mot Tyskland. Den semifinalen spelas i Herning i Danmark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet