Norska storklubben Kristiansand Vipers försätts i konkurs. Till höger: Jamina Roberts, som är en av spelarna i klubben. Foto: TT

Norska storklubben Kristiansand Vipers försätts i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Den norska storklubben Kristiansand Vipers försätts i konkurs. Det meddelade klubbens ordförande Peter Gitmark under söndagen.

I klubben finns de svenska landslagsstjärnorna Jamina Roberts, Carin Strömberg och Nina Koppang.

– Det är ett grymt och tufft avslut, säger klubbordförande Peter Gitmark till VG.

Vipers saknar 25 miljoner kronor för att kunna driva klubben vidare. I fredags fick klubben in ett bud, vilket de behövde värdera under helgen och beslutet sköts fram till idag, men trots det står det alltså nu klart att klubben har spelat sin sista match.

– Vi har inte tillräckligt med medel för att driva klubben vidare till sommaren, säger Gitmark.

Spelarna och personalen har blivit informerade.

– Det är ett fruktansvärt tufft avslut att komma till. Du kan se på mitt ansiktsuttryck att det här är otroligt smärtsamt, fortsätter han.

Gigant i handbollsvärlden

Det innebär att de svenska stjärnorna Roberts, Strömberg och Koppang är kontraktslösa. Strömberg blev klar för Vipers så sent som i september och är nu för andra gången på tre månader kontraktslös efter att hennes klubb gått i konkurs.

Laget är en gigant i handbollsvärlden. De vann Champions League tre år i rad: 2021, 2022, 2023 och har sex raka ligaguld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.