Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Önnered säkrade kontraktet i ödesmatchen

Önnered behåller platsen i högsta ligan nästa säsong.

I den femte, direkt avgörande kvalseriematchen slog man Skånela med 36-29.

Första halvleken blev en jämn drabbning. Önnered såg ut att gå till pausvila med en knapp ledning men ett straffmål från Skånelas Simon Lindberg i slutsekunderna skrev halvtidssiffrorna till 17-17.

I andra halvlek kunde Skånela skaffa sig en tvåmålsledning vid ett par tillfällen men lyckades inte förvalta övertaget. I stället vände Önnered och kopplade ett allt hårdare grepp om matchen.

Med två minuter kvar hade Önnered gått ifrån med sju mål och uppförsbacken blev för stor för Skånela. Anförda av målbästa Christoffer Brännberger, med sina åtta fullträffar, vann Önnered till slut med 36-29 och får spela i handbollsligan även nästa säsong.