Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Palicka förklarar situationen. Foto: Bildbyrån/Rörligt SVT

Palicka om utvisningen: ”Erkänner när jag gör fel”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Palicka åkte ut två minuter efter en incident med  Ellidi Snær Vidarsson.

Efter matchen bad målvakten om ursäkt.

– Jag är inte mindre människa än att jag erkänner när jag gör fel, säger Palicka till SVT Sport.

Det var i början av den andra halvleken som Andreas Palicka blev utvisade efter ett slag i magen på Ellidi Snær Vidarsson. Islänningen, som också han åkte ut, la sig på bollen vilket gjorde att en kontringssugen Palicka inte kom åt den.

– Han lägger sig på bollen med vilja och provocerar mig givetvis. Sedan försöker jag få bort honom från bollen. Sedan provocerar han ytterligare och då ska jag ta bollen, studsar på bollen och slår honom i magen, säger Palicka till SVT Sport och fortsätter:

– Jag förklarade för islänningarna och för domarna att jag inte är sådan. Det var inte med meningen, men jag har förståelse för att han blir irriterad där även om jag sa att ”jag var sjukt trött på dig i det momentet, du vet att du provocerar mig”.

Palicka medger att han gjorde fel.

– Jag är inte mindre människa än att jag erkänner när jag gör fel och det sa jag till domaren också. Men de menade också på att han provocerade kraftigt och att det nog var bäst att det blev två minuter vardera så båda fick lugna ner sig och vi redde ut det.

Sverige vann mötet med Island med 35-30 och är därmed klart för kvartsfinal som gruppetta. Härnäst väntar Portugal på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.