Storspelande Rebecca Nilsson matchhjälte för Skuru.

Se höjdpunkter och intervjuer från matchen: ”Självförtroendet är tillbaka”. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Rebecca Nilsson storspelade när Skuru vann måstematchen

Skurus säsong lever.

Man har framför allt två spelare att tacka för det: Målvakten Rebecca Nilsson och niomålsskytten, Alexandra Bjärrenholt.

– Det var gött. När det lossnar så lossnar det och då räddar man nästan allt hur man än gör känns det som när man har dagen, säger Nilsson till SVT Sport.

Skuru var tvingade att vinna lördagens semifinal mot Önnered för att hålla liv i matchserien och drömmen om att spela SM-final.

Detta efter att Önnered vunnit de två tidigare semifinalbataljerna mellan lagen och detta med ganska komfortabla siffror, 37-26 och 25-19.

I den första halvleken var det hemmalaget Skuru som i majoritet av tiden var laget i ledning och som störst var den vid ställningen 11-8. Men man fick nöja sig med en 12-11-ledning i paus.

Storspelade i målet

I den andra halvleken var det framför allt två spelare som hamnade i fokus för Skuru. Målvakten Rebecca Nilsson som storspelade och Alexandra Bjärrenholt som många stunder var ostoppbar offensivt.

Kvarten från slutet – via bland annat fyra mål från Bjärrenholt – var Skuru uppe i en ledning med 19-15. Som störst var ledningen sex mål, 21-15, innan Önnered började närma sig med tio minuter kvar.

”Skönt att kunna hjälpa laget”

Men Skuru höll ifrån, vann med 25-21 och håller liv i semifinalserien i en match där Nilsson stannade på 18 räddningar till slut. Matchserien fortsätter i Önnered på tisdag.

– Det var gött. När det lossnar så lossnar det och då räddar man nästan allt hur man än gör känns det som när man har dagen. Det var skönt att kunna hjälpa laget i dag, säger Nilsson till SVT Sport efter segern.