Foto: Bildbyrån

Redbergslid och Aranäs säkrade kontraktet – Palicka storspelade

Uppdaterad
Publicerad

Mesta mästarna Redbergslid är kvar i högsta serien.

Efter 3-0 i matchserien mot Kungälv och storspel från Andreas Palicka vann RIK med 32-22.

– Klubben är kvar där den ska vara, det betyder mycket för många och folk har varit på mig på mitt jobb och hetsat om att vi måste vinna matcher, säger RIK:s tränare Magnus ”Bagarn” Johansson till GP, efter matchen.

I kvalet till handbollsligan ställdes Redbergslid mot Kungälvs HK.

Redbergslid började bäst och vann första matchen med 27-18, mesta mästarna följde upp segern men ännu en seger – och inför fredagens match var Kungälv piskat att vinna för att hålla drömmen om att spela i handbollens finrum, vid liv.

Det lyckades man inte med, trots att RIK släppte in matchens första bollar. Svenske EM-guldhjälten Andreas Palicka, som anslöt i vintras, stod för en monstermatch och landade på en räddningsprocent på 48.

Fyra Redbergslidspelare mäktade med att bli femmålsskytt, Elliot Stenmalm, Anton Schultze, Carl Hamberg och Ludvig Högberg.

Detta är RIK:s andra raka kval och nu riktar man fokus inför nästa säsong, som blir klubbens 40:e raka i högsta serien.

– Det är ett hårt arbete som kommer krävas och vi måste sätta grunderna, säger Redbergslids tränare Magnus ”Bagarn” Johansson till GP.

Aranäs säkrade kontraktet och Skånela har matchboll

I de andra kvalfinalerna säkrade Aranäs fortsatt spel i högsta ligan när man besegrade Amo med 38-36 – Amo som även förra säsongen förlorade i direktkvalet till Handbollsligan, mot just Redbergslid. I den tredje kvalmatchen lyckades Skånela knipa en viktig uddamålsseger mot Önnered och är en vinst ifrån finrummet. Göteborgarna Önnered är illa ute.

MER HANDBOLL: Aston Palicka pikar pappa: ”Landin är bättre” (31 januari 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.