Rysslands spanske förbundskapten Ambros Martín. Foto: Bildbyrån

Ryske förbundskaptenen slipper straff – men varnas

Uppdaterad
Publicerad

Den ryske förbundskaptenen Ambros Martín slipper straff efter att han brutit mot coronareglerna – men varnas.

Totalt varnar det europeiska handbollsförbundet (EHF) fem EM-nationer.

Det var efter segern mot Tjeckien som Martin sträckte sig upp mot läktaren och iförd munskydd handhälsade med generalsekreteraren i det ryska förbundet Denis Bogomolov, som hade dragit ner sitt munskydd.

Det var en överträdelse mot de strikta coronaregler och ”bubbelupplägg” som gäller i Herning under turneringen och det europeiska handbollsförbundet, EHF, startade en utredning av händelsen.

Sverige möter Ryssland i kväll

Nu meddelar EHF i ett pressmeddelande att Martin slipper straff. Men en överträdelse till och han tvingas lämna EM. Även Tjeckien, Serbien, Kroatien och Spanien varnas för att inte ha respekterat hygienprotokollet.

Under den första EM-veckan i Danmark har EHF genomfört 3 400 coronatester. Totalt tre spelare, i Rumänien och Serbien, har konstaterats smittade.

Sverige ställs i kväll mot Ryssland i den tredje och sista gruppspelsmatchen.

Sverige har inlett EM med seger mot Tjeckien och ett kryss mot Spanien medan Ryssland, av många favorit till guldet, har två raka segrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.