Ambros Martín med sitt Ryssland vid VM i Japan förra året. Foto: TT

Rysslands förbundskapten utreds för coronaöverträdelse

Uppdaterad
Publicerad

Dagen innan Sverige ska möta Ryssland i EM:s tredje gruppspelsmatch utreds den ryske förbundskaptenen för att ha brutit mot coronareglerna.

Det var efter Rysslands seger mot Tjeckien (24-22) igår som förbundskaptenen, spanjoren Ambros Martin, sträckte sig upp mot läktaren och iförd munskydd handhälsade med generalsekreteraren i det ryska förbundet Denis Bogomolov, som hade dragit ner sitt munskydd.

Det var en överträdelse mot de strikta coronaregler och ”bubbelupplägg” som gäller i Herning under turneringen. Danmark är ensamt arrangörsland efter att Norge hoppat av på grund av pandemin.

Corona och idrott

Vägrade att flytta på sig trots påpekande

En arrangör var framme och påtalade för Martín att han bröt mot reglerna, men 52-åringen vägrade att flytta på sig.

Nu har det europeiska handbollsförbundet, EHF, startat en utredning av händelsen.

– Vi är inte nöjda med det här agerandet. Vi har arbetat så hårt för att etablera reglerna i detta EM, och vi har varit tydliga i informationen till alla deltagande nationer. Vi kommer att vidta åtgärder mot de här två personerna, säger Martin Hausleitner, EHF:s generalsekreterare, till danska TV2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet