Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

Lukas Sandell kuggade tenta – mitt under VM

Uppdaterad
Publicerad

Lukas Sandell kombinerar handbollskarriären med studier. Han lyckades klämma in en tenta under VM – även om den inte blev så lyckad.

– Det blir nog en omtenta, säger han till SVT Sport.

Sveriges högernia Lukas Sandell försöker kombinera handbollskarriären med ekonomistudier, något som inte alltid lyckas. I fredags när Sverige hade spelfri dag skrev han tenta under viss tidspress.

– Jag hade fem timmar egentligen som jag skulle tenta av den på men jag hann bara två och en halv för sen skulle vi träna, så det blir nog en omtenta. Men då har jag åtminstone tränat lite extra, säger Sandell.

Samlar ihop till ekonomexamen

Lukas Sandell läser lite olika ekonomkurser med målet att samla ihop till en hel ekonomiexamen.

– Jag kör lite kurser på distans medan jag spelar för en dag slutar man och då är det bra att att ha någonting att stå på. Sen går handbollen absolut först, det är det jag har störst fokus på, säger han.

”Det jag prioriterar lägst”

Utöver den misslyckade tentan tycker han ändå att det fungerar att kombinera handbollskarriären med studierna, men det är inte studierna som är hans huvudfokus.

– Det funkar väl okej skulle jag säga. Jag har en liten dotter där hemma också som också tar mycket tid, så plugget är väl det jag prioriterar lägst. Men om jag får in några extra kurser och klarar det så är det kanon för min del.

När tar du omtentan?

– Ska jag vara ärlig så har jag inte helt kollat upp när den är för nu är fokuset helt på handbollen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.