Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Thea Stankiewicz gjorde fem mål i matchen mot Skara Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Sävehof upp i serieledning: ”Kollar inte så mycket på tabellen”

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof ryckte ifrån mot Skara och vann med utklassningssiffrorna 35-22 och gick i alla fall tillfälligt upp i serieledning.

– Jag kollar inte så mycket på tabellen, säger Sävehofs femmålsskytt Thea Stankiewicz.

Det var klasskillnad i den andra halvleken som Sävehof vann med 18-8. Skaras mängder med tekniska fel fällde utslaget, 26 mot Sävehofs 8.

– Det är verkligen en lagseger och det känns jättebra där alla bidrog. Det är en styrka att vi har med oss den här bredden, säger Thea Stankiewicz till Handbollsligans livesändning.

Partillelaget gick från fjärde till första plats i den tidiga och jämna tabellen.

– Jag kollar inte så mycket på tabellen utan tar varje match som den kommer även om jag vill att vi ska vara i toppen av tabellen, säger Stankiewicz.

Skara var med till 11-11

Skara gjorde matchen jämn till 11-11 i den första halvleken. Sedan klev Thea Kylberg in och gjorde fyra raka mål för Sävehof från 14-12 till 17-13 och stod för det avgörande rycket.

Hon gjorde totalt fem mål och valdes till Sävehofs bästa spelare.

Skara kan ta med sig en bra första halvlek.

– Stundtals såg det bra ut men de tekniska felen måste ner. Det var kul att spela mot ett så bra lag som Sävehof men tråkigt att hela laget sjönk i andra halvlek, säger Skaras 17-åring Bleona Nuredini.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.