Sävehofs Thea Stankiewicz fick jubla till slut. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Sävehof vann efter stora besvär: ”Så ska det absolut inte vara”

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof slog Kungälv med 25-22 efter stora besvär i västderbyt i Handbollsligan.

– Så ska det absolut inte vara från vår sida, säger Sävehofs Thea Stankiewicz.

När Kungälv kvitterade till 19-19 i tomt mål fick Sävehofs tränare Jepser Östlund ett gult kort för protest. Dominanten lyckades dock ta sig samman på slutet och vinna matchen.

– Det var skönt att få två poäng i en match som var väldigt konstig från vår sida. Efter en bra start faller vi totalt efter en kvart. Sedan blev det jämnt till slutminuterna och så ska det absolut inte vara från vår sida, säger Thea Stankiewicz till Handbollsligan.

Kungälv såg ut att vara uträknat flera gånger men kom ständigt tillbaka i Partille Arena.

”En sur förlust”

– Vi kände att vi var nära att ta dem och det är en sur förlust men det var en bra värdemätare efter några matcher där vi spelat sämre, säger Kungälvs målvakt Agnes Åseskog som hoppade in och utsågs till lagets bästa spelare. Sävehofs målvakt Annie Linder utsågs till hemmalagets bästa spelare.

Det såg ut att rinna iväg när Sävehof gick upp till 12-6 i den första halvleken men Kungälv krympte till 12-11 efter fem raka mål och Madeleine Lindgren var ett friläge med skott i ribban från att kvittera i slutsekunderna före pausen. Sävehof ledde med 13-12 i pausen.

– Vi hade många oprovocerade slarvfel och släppte positionerna i vissa lägen, sade Sävehofs Nina Koppang i pausen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.