Stella Huselius jublar. Foto: Bildbyrån

Sävehof vann första semifinalen överlägset

Uppdaterad
Publicerad

Sävehofs damer visade klass när man slog Lugi i den första semifinalen.

38-23 slutade matchen efter Sofie Börjessons storspel.

Under onsdagskvällen vankades det handboll i Partille. Seriesegraren Sävehof tog sig an Lugi i den första matchen isemifinalserien.

Sävehof hade inga problem att besegra VästeråsIrsta i sin kvartsfinal men mot Lugi skulle det till en början inte bli lika lätt. Gästerna Lugi inledde starkast och gick ifrån med fem poäng. Länge såg det ut som att Lugi skulle ge hemmalaget en kamp.

Vid ställningen 4-7 tog hemmalaget en time out och hemmapubliken var redo för en förändring. Trotstimeout-snacket var det Lugi som fortsatte att ösa på.

Men sedan klev Sofie Börjesson, som började på bänken, fram för Sävehof och storspelade. Efter flera fina räddningar låg man helt plötsligt bara under med en poäng – och med fem minuter kvar av den första halvleken stod det lika – 13-13. Innan halvleken var slut gjorde Börjesson 16-15 från egen planhalva.

Överkörning i andra halvlek

Sedan kom krossen. I den andra halvleken inledde Sävehof med ett rasande tempo och Lugi var chanslösa. Till slut vann Partillelaget med 38-23.

På lördag 13.30 spelas semifinal nummer två i Lund där Sävehof kan skaffa sig matchboll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.