Sävehof vann toppmötet – tog hem serien i sista matchen

Uppdaterad
Publicerad

Förstaplatsen skulle avgöras i sista matchen.

Då vann Sävehof toppmötet mot Skuru med 28-24 och vinner därmed grundserien och får hemmaplansfördel genom hela slutspelet.

– Det var det här vi ville, säger Sävehofs målvakt Sofie Börjesson i C More.

Skuru och Sävehof har hållit jämna steg i SHE-toppen under säsongen. Säsongens sista match kom också att handla om en ren seriefinal där Skuru, som låg två poäng före i tabellen, hade fördel i kampen om seriesegern.

För Sävehof gällde det därmed att vinna för att sluta i toppen av tabellen.

Efter en jämn inledning där det var likaläge efter en kvart lade Sävehof in ytterligare en växel. Partillelaget drog ifrån rejält och när första halvlek var färdigspelad ledde man med 16-9.

Skuru närmade sig något i början andra halvlek men det här var Sävehofs tillställning. Ledda av Jamina Roberts, målbäst med sex fullträffar, och storspelande Sofie Börjesson i målet vann man med 28-24.

– Det var en serieseger stod på spel så det var en match som vi skulle vinna. Vi gick för vinst och det gick bra, säger Börjesson.

Längre ner i tabellskiktet var det en kamp om de sista slutspelsplatserna. Den platsen knep Västerås efter att ha besegrat Önnered med 29-21 samtidigt som Skövde förlorade mot Höör med 32-19.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.