Jim Gottfridsson sexmålskytt i Flensburgs kross mot Sävehof.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Gottfridsson om att hyllas av motståndarfansen och se tre av hans mål. Foto: Bildbyrån.

Delar av rekordpubliken i Partille hejade fram bortalagets Jim Gottfridsson: ”En ny känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Det var dukat för fest när Sävehof tog emot Flensburg i den första kvartsfinalen i European League.

Gästerna var dock ofina att vinna med utklassningssiffrorna 41-30 inför rekordpubliken 4 408 där många hejade fram bortalagets omåttligt populäre Jim Gottfridsson.

– Det var en ny känsla som jag ska försöka vänja mig vid, säger den svenska landslagsstjärnan till SVT Sport.

– Vi har någon promilles chans och ska försöka ta den, säger Sävehofs målvakt Simon Möller pustande och tänker på returen nästa vecka.

På speakerns uppmaning reste sig publiken upp och gav sitt stöd för spelarna och klappade för sitt eget rekord för handboll i Partille Arena. Det förra rekordet var 3 750 åskådare i premiären 2016.

– De var riktigt bra, ett världslag. När de spelar som i dag är de svåra att ha att göra med för alla lag i hela världen. De var ett, två eller tre nummer för stora för oss i dag, säger Möller, som delade målvaktsuppdraget med Oscar Sävinger, till SVT Sport.

Emil Berlin, vald till Sävehofs bäste spelare, och Oli Mittun gjorde vad de kunde med sex mål vardera.

Gottfridsson: ”Det var en ny känsla”

Flensburg hade större tyngd och bättre bredd i sitt anfall. Emil Jakobsen, nio, Johannes Golla, åtta, och Lasse Möller 7, ledde tyskarnas målfabrikation. Jim Gottfridsson var hundraprocentig med sex mål på sex skott.

Sävehof har elva mål att ta in i returen på bortaplan nästa vecka.

– Vi har en match kvar och den kommer att bli ännu tuffare men vi har överraskat förr i Europaspelet och gjort det omöjliga och försökte överraska i dag också även om det inte gick, säger Möller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.