Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
IFK Kristianstads Albin Selin Nilsson jublar efter final två i svenska cupen i handboll mellan Hammarby och IFK Kristianstad den 14 mars 2023 i Stockholm. Foto: Bildbyrån.

Kristianstad cupmästare – efter rysare mot Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en ordentlig rysare.

Till slut vann Kristianstad med 35-32 och är svenska cupmästare – trots förlusten på hemmaplan i första finalen mot Hammarby.

Hammarby hade med sig en 31-30-seger till den andra och avgörande finalmatchen hemma i Stockholm mot Kristianstad.

Det såg länge ut som att Bajen skulle hålla trycket och bärga första titeln sedan 2008. Laget hade ledningen med 24-21 efter 37 minuters spel.

Men då reste gästerna sig och vände underläge till ledning. Det skulle bli en sanslös dramatik när Hammarby, vid ställningen 29-31, fick straff med en (!) sekund kvar av matchen. Då gjorde Martin Dolk inga misstag utan tog matchen till shootout.

Där tog Kristianstads målvakt Espen Christensen revansch och räddade två straffar, samtidigt som Kristianstad satte fyra straffar. Det räckte till första cupsegern för Kristianstad.

– Fantastisk match, fantastisk publik. Det är jävligt starkt att vi lyckas vinna det här. Det här är mitt första guld som senior, säger Christensen till SVT Sport.

”Det svider extra”

Desto tyngre för Hammarby, som får vänta ännu längre på en titel.

– Jag är väldigt besviken, framför allt på mig själv. Det var jobbigt eftersom vi är så nära och för att det är så länge sen vi vunnit. Det svider extra, säger Martin Dolk, som samtidigt hyllar laget.

– Vi har gjort det riktigt bra ändå. Den här gruppen är helt fantastisk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.